Wie is uw grootvader? Wie is uw grootmoeder? Kwamen uw voorouders uit Afrika, China, India, Europa of behoorden zij tot de oorspronkelijke bewoners van Suriname? De meeste Surinamers hebben een rijke, gemengde familiegeschiedenis waarin bijna alle continenten vertegenwoordigd zijn. Op de Konmakandra ontmoet u ervaren genealogen die u met raad en daad kunnen bijstaan met uw familieonderzoek. Het de ideale dag om te netwerken en om gebruik te maken van de kennis en onderzoeksresultaten van anderen.

officierswoning ssg

Op zaterdag 21 november a.s. houdt de SSG opnieuw een Konmakandra. Deze keer vindt deze plaats in de Muiderkerk in Amsterdam.
Programma o.a.:

10.00 uur Inloop

10.30 uur Welkomstwoord

10.45 uur Usha Marhé – Wie is je nanie, wie is je adjie?

12.00 uur Sylvia Pessireron – Rituelen

13.00 uur Lunch – Surinaamse broodjes en hapjes (voor eigen rekening) verzorgd door Surihapjes

14.30 uur Ellen Klinkers – De Troepenmacht in Suriname In de middag is er natuurlijk weer ruime gelegenheid tot netwerken. Om uitwisseling van informatie en conversatie te vergemakkelijken ontvangt iedere donateur bij binnenkomst een badge.

En nog veel meer! Komt allen!

Boekenstands zijn aanwezig van Carl Haarnack, (Antiquariaat Buku) en van Henk Dijs & Frank Consen (El Dorado). In een van de bijzalen van de Muiderkerk zal een Tentoonstelling te bewonderen zijn met foto’s en prenten uit Suriname, rondom het thema Religie in Suriname verzorgd door Huub van Helvoort.

Locatie: Muiderkerk, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam. (Tegenover het Tropenmuseum). Ingang via de glazen deuren, naast de toren! Openbaar vervoer: Lijn 3 vanaf Station Muiderpoort of lijn 9, vanaf het Centraal Station.
Entree: Donateurs van de Stichting voor Surinaamse Genealogie en abonnees van het Instituut ter Bevordering van de Surinamistiek (IBS): gratis. Overige geïnteresseerden: € 7,50.
© Buku Bibliotheca Surinamica

surinamica @ gmail.com

Konmakandra 21 november 2015