Astrid H. Roemer

roemer

De P.C. Hooftprijs voor proza wordt dit jaar toegekend aan de Surinaams-Nederlandse schrijfster Astrid Roemer (68). Dat heeft de jury van de prijs vandaag bekendgemaakt. De jury passeerde daarmee de gedoodverfde winnaar Arnon Grunberg, en koos voor een schrijfster die in de jaren zeventig tot en met negentig naam maakte met romans, verhalen, toneelstukken en poëzie.

P.C. Hooftprijs toegekend aan schrijfster Astrid Roemer (Volkskrant)

Buku – Bibliotheca Surinamica (www.buku.nl) heeft in 2012 een bibliofiele uitgave van een dichtbundel van Astrid H. Roemer uitgegeven. Dit gebeurde in samenwerking met Michiel van Kempen en de Werkgroep Caraibische Letteren. Deze bundel is helaas uitverkocht.

Nieuwe poëzie van Astrid H. Roemer

Acht jaar lang liet zij weinig van zich horen, maar wie kent haar naam niet: Astrid H. Roemer. Met haar imposante romantrilogie over de moderne geschiedenis van Suriname vestigde zij haar naam als de onbetwist grootste levende Grande Dame van de Nederlands-Caraïbische letteren. Nu is zij terug met een bundel van 21 lange gedichten onder de titel Afnemend. Wat niet is afgenomen: de kwaliteit van haar poëzie. Dat bewijzen deze liefdesgedichten geschreven vanuit Schotland. Haar stem is nog even pregnant als altijd. Poëzie geschreven vanuit de loutering van geleefd leven en met de intensiteit van een hartstochtelijke liefde.

De bundel verscheen op 27 april 2012 in een beperkte oplage van 125 genummerde exemplaren. De bundel op groot formaat is uitgegeven door Buku Bibliotheca Surinamica en is prachtig verzorgd door Monica Schokkenbroek, met naaigaren op het voorplat.

 

Carl Haarnack

 

o-o-o-o-o-o

voor meer info mail naar:   surinamica@gmail.com