Buku logo

Sinds 2007 heeft Buku – Bibliotheca Surinamica een prachtig logo. Dit logo is in korte tijd een herkenbaar beeldmerk geworden voor alle activiteiten van Buku. In de afgelopen jaren zijn er verschillende pogingen gedaan een herkenbaar logo voor Buku te ontwikkelen. Maar over geen van de ontwerpen waren wij in onze nopjes. Een sterk logo blinkt bijna altijd uit door zijn eenvoud, herkenbaarheid en draagwijdte.

Wij zijn dan ook bijzonder verheugd dat Ronald Slabbers (Amsterdam, 1950) voor ons het Buku logo heeft ontworpen. Slabbers is een ervaren professionele grafisch ontwerper en illustrator die al meer dan 30 jaar grote bekendheid geniet in binnen- en buitenland.

logo

Het logo bestaat uit een boek waarvan de bladzijden tevens de kruin vormen van een palmboom. Velen zullen in de combinatie van kleuren en lijnen ook een subtiele verwijzing naar de Surinaamse vlag herkennen. Subtiel omdat iedereen die Buku kent weet dat we wars zijn van vlagvertoon. En, belangrijker, een van de doelstellingen van Buku is nu juist óver de grenzen heen te kijken. Suriname is onderdeel van de Afrikaanse diaspora en daardoor onderdeel van de Europese geschiedenis. Suriname is geen eiland maar een belangrijk onderdeel van de grote wereld en tegelijkertijd draagt zij die wereld in zich.

Hoe Slabbers tot zijn prachtige logo gekomen is weet hij alleen. Het geheim van de meester zullen we nooit kunnen ontrafelen. Toch leek het ons leuk u de eerste schets die hij van het logo maakte te laten zien.

Buku is bijzonder trots dat Ronald Slabbers ons logo heeft ontworpen. Een logo dat bewezen heeft een bijdrage te leveren aan de herkenbaarheid van Buku. Natuurlijk zijn wij hem dankbaar voor zijn inzet.

Wilt u meer zien en weten van het werk van deze grafische tovenaar? Klik op onderstaande link……….


http://www.ronaldslabbers.com/